НВП «Джерело»
UA

Ідеальна упаковка для свіжообсмаженої зернової кави

Незалежно від того, чи ви обсмажувач, який запускає новий бренд, або ж відомий бренд, який перезапускає оновлену упаковку, чи просто досліджуєте існуючі варіанти упаковки, доступні для сегменту кави, окремо постають пакети з дегазаційним клапаном.

Дегазаційні клапани є важливою частиною упаковки для зернової свіжообсмаженої кави. Про те, що ж таке клапан дегазації та наскільки він необхідний, щоб кава залишалася свіжою та ароматною, далі.

Що таке дегазаційний клапан?

Дегазаційний клапан — це спеціальний елемент в упаковці для свіжообсмаженої кави, який являє собою односторонній вентиляційний отвір, завдяки чому вуглекислий газ, що утворюється при охолодженні свіжообсмажених зерен кави, з пакету вивільнюється, а сторонні запахи та кислород в упаковку потрапити не можуть.

Тож клапан створений спеціально для того, щоб дозволити вивільняти CO2 і не допускати всередину кисню. Цей процес запобігає окисленню та продовжує термін зберігання.

Основні причини того, чому важливий клапан для дегазації в пакетах для кави

  1. Можливість зберегти форму пакета для кави

    Пакети для кави з дегазаційним клапаном завдяки вивільненню газів не втрачають своєї форми. Вуглекислий газ виділяється одразу після обсмаження і продовжує виділятися навіть після того, як кава вже зафасована в упаковку. У В тому випадку, якщо гази потраплять всередину упаковки, це може призвести до роздування або здуття пакету для кави. Це не тільки виглядає не презентабельно, але й зрештою може призвести до розриву упаковки, проте дегазаційний клапан якраз і допомагає виходити вуклекислому газу за межі пакету.

  1. Тривалий термін зберігання

    Пакети для кави з клапаном допомагають зберегти продукт свіжим, дозволяючи летючим газам виходити з пакету, а кисень стримуючи. При попаданні кисню у пакет з кавою протягом певного часу, зерно псується, а термін його зберігання суттєво зменшується, що негативно впливає на смак.

  2. Більша ефективність упаковки

    Використання дегазаційних клапанів підвищує ефективність пакувальної лінії, дозволяючи швидко пакувати каву, а не чекати, поки всі гази вийдуть. Таким чином, свіжообсмажену зернову каву можна відразу запакувати, знаючи, що дегазаційний клапан дозволить усім газам вийти таким чином, щоб не пошкодити упаковку чи саму каву.

Як працює дегазаційний клапан?

Дегазаційний клапан невеликий за розмірами, виготовлений з пластику і зазвичай його впаюють у вже готові пакети для кави. Працювати він починає тоді, коли всередині упаковки накопичується вуглекислий газ та утворюється підвищений тиск. В той момент, коли тиск досягає певного рівню, мембрана відкривається, випускаючи надлишок вуглекислого газу назовні.

Цей процес продовжується до того моменту, поки тиск всередині не зменшиться, а кавові зерна не охолонуть. І вже після цього пакет знову стає герметичним.

Співпрацюйте з відповідним постачальником упаковки для кави

Ми пропонуємо нашим замовникам велику кількість видів пакетів, в тому числі, пакети для кави з клапаном, що вироблені з багатошарового металізованого бар’єрного матеріалу, який не пропускає вологу, кисень, сторонні запахи, але зберігає якість продукту та його унікальний аромат.

Для кави в нашому асортименті ціла низка видів пакетів: пакети дой-пак, гассет, flat bottom (пакет з плоским дном), стабіло, які ідеально підходять і для свіжообсмаженої кави в зернах, і для кави меленої, і для розчинної.

Шукаєте ідеальне рішення для ідеального продукту? Тоді вам до нас!

Наші менеджери готові відповісти на будь-які ваші питання