Вакуумна упаковка на сьогодні є одним із сучасних варіантів пакування швидкопсувних продуктів і використовується майже всіма виробниками м’яса, ковбас, сиру, овочей та морепродуктів.
Адже дуже складно максимально довгий строк зберігати такі продукти, а ще й робити їх вигляд максимально презентабельним.
Крім того, що вони виконують основне завдання - збереження продукту від механічних пошкоджень, потрапляння бруду та підвищують строк зберігання, вакуумні пакети надають дуже привабливий зовнішній вигляд продукту. І це часто використовують виробники як додатковий маркетинговий хід задля більшої презентабельності продукту на витрині.
Вакуумна упаковка. Особливості
Вакуумні пакети за рахунок відсутності в них повітря відмінно зупиняють розвиток фізико-хімічних процесів та захищають продукт від вологи, запахів та, звичайно ж, як і будь-яке інше пакування, від бруду та пилу.
Тож вакуумна упаковка має такі властивості:
- збільшення строку придатності. В тому випадку, коли продукт не контактує з повітрям, зупиняються всі окислювальні процеси, а це означає, що строк зберігання і якість самого продукту підвищуються;
- зберігання якості. Саме вакуумні пакети дають можливість не просто зберігати продукт протягом довгого часу, а зберігати його якісно, не втрачаючи смаку, аромату, соковитості та кольору;
- зберігання поживних речовин.
Вакуумні пакети. Переваги
Вакуумні пакети мають низку переваг у порівнянні із звичайним пакуванням. Це стосується саме таких продуктів, як мелена кава, м’ясо, сир, риба тощо:
- маленька вага.І це максимально зручно, адже продукція у вакуумному пакеті потребує в рази менше місця як для транспортування, так і для зберігання;
- економічність — ще один важливий момент, адже завдяки малій вазі вакуумні пакети є дешевшими, ніж пластикова, скляна або ж металева тара, отже, собівартість продукта є меншою;
- презентабельність: вакуумні пакети мають глянцевий блиск, тож продукт в них виглядає апетитно;
- можливість нанесення повнокольорового друку;
- стійкість до механічних ушкоджень за рахунок великої щільності;
- високібар’єрні властивості;
- прозорість та глянцевість плівки;
- невелика товщина плівок при тому, що вони дуже стійкі;
- легка термозварюваність;
- можливість виробляти вакуумні пакети в різних розмірах.
Типи вакуумних пакетів
Вакуумні пакети використовують для різних типів продуктів: м‘ясних, ковбасних виробів, риби та морепродуктів, а також меленої кави ,бакалеї. Аджетакіпродуктишвидкопсуються, зберігаються тільки за особливих умов, тож і потребують спеціального пакування.
В нашому асортименті вакуумних пакетів:
- вакуумний пакет-подушка (тришовний) - такий тип упаковки використовується для фасування твердих та кисломолочних сирів, риби та морепродуктів, а також горішків, деяких видів солодощів;
- вакуумний пакет саше - зручна упаковка для ковбас, риби, порційних та нарізаних продуктів;
- вакуумний пакет з центральним швом (гассет)- такі типи пакетів, зазвичай, використовують для фасування меленої кави у промислових масштабах, яка потребує особливих умов зберігання;
- вакуумний пакет стабіло - ще один тип пакування для меленої кави та деяких видів круп.
Матеріали для виготовлення вакуумних пакетів
Вакуумні пакети ми виготовляємо з достатньо міцних матеріалів. Зазвичай — це багатошарові поєднання поліетилену з поліамідом різної щільності.
Для максимально стійких від проколів вакуумних пакетів ми використовуємо високобар’єрні плівки товщиною від 70 до 120 мкм.
А от, наприклад, для упаковки риби, що має гострі кістки, ми пропонуємо матеріал щільністю від 120 до 240 мкм
Пакування продуктів у модифікованому газовому середовищі
При пакуванні продуктів у вакуум для деяких з них ми використовуємо модифіковане газове середовище (МГС) – це створення спеціального простору, у якому продукція буде зберігатися набагато довше. Модифіковане газове середовище – це заміна у пакеті повітря спеціально підібраною сумішшю для конкретного товару.
Пакування у модифікованому газовому середовищі виконується з використанням азоту, діоксиду вуглецю та кисню. Кожен з цих газів виконує свою роль:
- азот уповільнює зростання анаеробних бактерій, тому продукт не руйнується;
- діоксид вуглецю використовується при пакуванні м’яса, риби, птиці та уповільнює ріст бактерій, які змінюють смакові властивості саме цих продуктів;
- кисень дає продуктам дихати та не дозволяє розвиватися бактеріям, що спричиняють ботулізм. І це дуже важливо при пакуванні морепродуктів.
Переваги пакування продуктів у модифікованому газовому середовищі (МГС)
- Збереження свіжості продуктів.
- Збільшення тривалості зберігання.
- Безпека продуктів.
- Привабливість зовнішнього вигляду продукції.
- Зберігання смакових якостей.
- Більш легке транспортування та складування.
Додаткові опції вакуумних пакетів
Вакуумне пакування, як і звичайне, ми можемо виготовляти зі спеціальними додатковими опціями, які зроблять використання упаковки більш зручним.
- Єврослот - спеціальний елемент, який допомагає вивішувати продукцію на стійках у прикасових зонах магазинів. Це дозволяє покупцю краще бачити такий товар та привертає додаткову увагу.
- Надсічка для легкого відкриття - завжди зручна опція, коли ми кажемо про гнучке пакування. Адже за допомогою спеціального надрізу можна відкрити упаковку без додаткових інструментів: ножа або ножиць.
- Закруглені кути. Враховуючи той момент, що вакуумне пакування виробляється з плівок великої щільності, кутки пакетів є гострими, тожсаме для того, щоб при транспортуванні або ж зберіганні запобігти механічним пошкодженням пакетів, проколам, ми пропонуємо послугу виготовлення пакетіві закругленими кутами.
Наші менеджери готові відповісти на будь-які ваші питання